Galuste din malai cu capsuni

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 3480 vizualizari

 

Sezonul capsunilor este cel mai bine primit, prevesteste o primavara calda cand vara se aproprie cu pasi repezi, cand totul este inflorit, cand legumele si fructele proaspete de gradina revin in prim-plan, cand totul e zen si culoare si soare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru galuste:
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame zahar brun;
  • - 150 grame faina de malai;
  • - 1/2 lingurita praf de scortisoara;
  • - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • - 1 lingurita de unt;
  • - 8-10 capsuni de marime medie.
  • Pentru sos/ glazura folosim:
  • - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari);
  • - 1-2 linguri miere;
  • - 1 lingurita praf de ghimbir.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din malai cu capsuni:

1.  Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.

3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.

4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.

5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.

6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.

7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.

8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din malai cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.05.2013, 11:27

Ce faine sunt!

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

Grozave!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.05.2013, 18:11

Multumesc tare mult, Adriana, Rocsi, Ursulina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coji de portocale confiate